måndag 3 november 2008

Miljardlandet

I Kina bor det ca 1.3 miljarder människor och det känns som att jag sett flertalet redan. Det fullkomligt kryllar av folk och då befinner jag mig inte i en storstad... Tydligen så finns det jobb åt alla också, kanske beroende på att tempot verkar vara lågt, eller att man kan jobba med exakt vilken till synes meningslös syssla som helst. De två senaste besöken hit har jag sett folk rensa rabatter kring samma motorvägspåfart. Ingen park - en motorvägspåfart, men lika välansad som en svensk park! På restaurangen där vi åt middag var det stundtals 4(!) personer som serverade vid vårt lilla bord. =)
En middag består av många rätter och en av dom var idag färsk fisk - mycket färsk! Vi pekade på en rätt stor abborre-liknande fisk som simmade i ett akvarium. En kvart senare kom den in till vårat bord, kokt. Mumma! Vi beställde även friterade räckor modell större. De var runt en decimeter "utvikt" och ett par cm i diameter vid huvudet.

Nedan: Min kina-kollega Bob. I förgrunden någon typ av degklumpar som smakar som söta halvgräddade rågbröd.


På färjan till Kina passerar man bygget av Stonecutters Bridge, ytterligare en bro som förbinder öarna kring Hong Kong. Bygget, som kostar nätta 2,7 Miljarder, påbörjades 2004 och ska enligt planeran vara färdig nästa år. Jag har sett bron tre år i rad nu, nästa Hong Kong resa kanske jag år åka på den?! Pylonerna mäter 295m och står på ett avstånd av 1018m. Skepp som mäter högre än 73.5m gör sig icke besvär att ta sig under... =)

Roger in, roger ut..

5 kommentarer:

Camilla sa...

Coolt! så du är i Kina nu, äter du en massa ris då+=) Jag är lite imponerad över att det kan bo så mycke människor i ett land och det där med att de håller välstädat även vid motorvägspåfarter är nog ganska vanligt i såna länder, märker man ju bara då man åker utomlands , allt är så fint och välvårdat=) Kram

Anonym sa...

Jag sägel som camilla; coolt! Coolt att du äl i kina och coolt att du hal en kollega däl! Jag kom just på vad jag kan önska mig i julklapp! Ett fint block. Du hade ju hittat fina en annan gång du val däl. Typ A4 eller A5-folmat. Pelfekt som leceptbok! Dagens lilla tips! Ta hand om dig däl bolta bland alla kinesel!

Anonym sa...

haha...!systeryster är lite hånfull idag...det gillal vi! Hur äre annars då? Jag har glömt vilket nummer du har, du får gärna ringa imorrn...jag börjar 13 (har ledsagning fram till 12). Det är en väldigt intressant jobbannons ute i stockholm och en mycket mindre intressant annons ute i umeå. Båda ska väl få ansökan av mej men men...Saknar att få prata med dej varje dag! Hoppas du har det bra. Massa pussar!

Anonym sa...

Miljardsvindel i hjärnan. Kul att se dig aktiv bland alla ettor och nollar som sprutar i cyberrymden. Direktkontakt via ip ut o ingångar som omvandlas till läsbar text. Inte så skönlitterär i nuvarande stund, men häftigt att vara närvarande men ändå så långt borta.
Ha de så bra o lycka till kram Pappa

Magdalena sa...

OJ!! är du där borta nu?!? eller du kanske redan är tillbaka igen..
Lite fränt tycker dock jag, men varför sa du inget först så ja kunde bett dig o köpa mig en systemkamera ;)

näääääeh, jag säger ingenting än!!! =) *hehe*

kram på dig o var rädd om dig där borta i öster!