lördag 8 november 2008

China Folk Culture Village

Jag är ju inte den kulturella personen precis men idag gjorde jag ett trevligt undantag. Mina vänner i fabriken tyckte att jag skulle få veta lite mer om Kina. Det här är tredje besöket till fabriken men alla gånger har jag åkte direkt mellan gränsen, hotellet och fabriken. Idag hade fabriken stängt så de tog mig till China Folk Culture Village för att lära mig allt om Kinas kultur! 56 etniska grupper på en dag... jo det blev ett rätt så rörigt intryck må jag säga! =)
Drakar, buddism, byggnader, monument, parker, dynastier, te, solfjädrar, kläder, krigare.. you name it!
Som vanligt kryllar det av folk, både besökare och arbetare. Medans ett något mediokert uppträdande hölls stod sex vakter framför ingången (som vanligtvis är ett gångstråk) under uppvisningen. Två hade räckt... men det verkar finnas gott om arbetskraft.Detta skådespel visade ett känt slag som utkämpades för hundratals år sedan, där en armé på 50000 man tog över tronen från den kung som hade en armé på 200000 man.. eller så var det tvärtom, men arméerna alltså... Hur som helst så var de duktiga. En fartfylld kringsshow med stora inslag av voltige.Den här platsen känner ni kanske igen? Förbjudna staden med himmelska fridens torg osv... I temaparken finns ca 130st miniatyrer av kända byggnader, platser och monument i kina. Självklart fanns även kinesiska muren med, man kan kan skymta den på "berget" i bakgrunden.


Dunhuang Mogao-grottorna.. någonstans i kina.
Innan vi åkte hem besökte vi en dansföreställning med danser som representerade flertalet av kinas kulturer. Tyvärr rådde fotoförbjud, så ni får själva åka dit och kika! Helt otroligt framträdande med ca 50 professionella dansare och ett arrangemang som de inte behövde skämmas för!
Bilder från showens hemsida: 1, 2, 3. (kan ta lite tid att visa...)
Godnatt, imorgon väntar en seg hemresa...

4 kommentarer:

Camilla sa...

Coolt..nästan så jag blir sugen på att åka till Kina nångång i framtiden, dock som turist=) Går det bra därnere? När kommer du tillbaka till sweden då?
Kram kram

Anonym sa...

Jag måste säga att det har varit riktigt intressant att följa dina senaste inlägg från resan i Kina. Som Camilla skriver, det är ju nästan så att man blir sugen på att fara dit någon gång! :)

Anonym sa...

Får väl säga välkommen hem igen. Kommer nog och hälsar på till veckan

Anonym sa...

I'll be waiting for you...hoppas du får sova bra på flyget. Massa pussar!!