torsdag 6 november 2008

Ni hao!

Jodå, den finns här också - skräpmaten! Enda skillnaden är att den kostar hälften så mycket som i Sverige. Efter tre dagar av kinesisk lunch+middag kände jag för något annat... men det var lättare sagt än gjort att hitta mat på egen hand. Väldigt få skyltar är på engelska och pratet funkar inge vidare kan man lugnt säga... istället för att chansa på någon restaurang gick jag direkt på KFC och hittade något att mätta magen med. Man vet ungefär vad man får och de har en meny som man kan peka på.
Det känns som att blogginlägg från Kina bara är om mat, men det handlar ju mycket om det här. Jobba-lunch-jobba-middag-jobba-sova... och igen... och igen. Jag kanske ska skriva lite kort om jobbandet också, även om det kanske är ointressant för många. Företaget jag jobbar på producerar alltså våra prylar i en fabrik i Kina. Ibland åker vi hit för att hjälpa till eller bara se till att allt funkar som det ska!

Elektronik sägs ju vara billig här i Asien, men tyvärr är det inte så billigt längre (Magda). Hong Kong-dollarn har blivit 25% dyrare än den var i somras och i Kinas valuta har också skjutit i höjden.... dessutom finns det en hel del piratprylar i Kina. Såg idag att en kompaktkamera (Canon) i 1000-2000-kronorsklassen kostar ungefär lika mycket här som på cyberphoto.se i Umeå. Det är ungefär 10% billigare här men då får man ingen garanti som gäller i Sverige.

2 kommentarer:

Lina sa...

äntligen lite kinesiska på bloggen!! :D underbart att se! om det är kinesiska...men vad annars skulle det va...? vilken kinesiska? mandarin? en blogg kan inte handla om för mycket mat, ät på bara!!! kram

Magdalena sa...

okej då, jag ger mig ;)s