lördag 15 november 2008

Back on track

Vägen mot regementet kändes konstig, jag har inte cyklat på tre veckor. Förra gången var det sen höst, nu är det nästan vinter. Morgonens tur var kallt, hal och benen kändes trötta. När jag avklarat de första kilometerna längs Tavelsjöleden återfann jag cykelglädjen och flytet började infinna sig! Spängerna var riktigt förrädiska, det gällde att visa respekt för frosten och inte bromsa för hårt. Än har inte marken frusit så mycket att man hellre cyklar bredvid spången.. blöthålen är som en konstigt sörja av lera och is.
Någonstans kring plantskolan, strax öster om Piparbölesjön, hoppade jag av leden och letade mig över till Kullavägen. Crosspåret som slingrar sig ner mot Klockarbäcken var skön men bitvis isig. Kanterna på den uppåkta stigen räddade mig vid några läskiga tvåhjulssladdar. =)

Efter en värmande dusch började jag med dagens middag, medan Linda åkte iväg på affären för att köpa de sista ingredienserna. Vi hade fått för oss bjuda våra middagsgäster på Indisk mat! Alltså: mycket spiskummin, gurkmeja, koriander och kurry. Det blev riktigt gott, måste testa några fler recept från den delen av världen!
Hälften av våra gäster har åkt hem, men Lindas bror och sambo är fortfarande kvar. Just nu roar sig Linda och bror med Wii Sports!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är dålig på snitsiga kommentarer men visar åtminstone att jag kikat in. Dags att lägga på vinterdäcken!! (på cykeln alltså) Blev bjuden på Tandoorikyckling av Daniel o Maria. Är det Indiskt?

Jonas sa...

Ja, dubbdäck vore inte dumt! Tandoori är en indisk kryddblandning, så svar JA!
Vi gjorde Tikka-kyckling och någon form av curryfläskfilé. Vi får bjuda på det någon gång, så ni får smaka!