lördag 29 november 2008

Nu är jag ute och cyklar igen...

Jag kunde inte hålla mig borta från cyklandet. Det är ju så tråkigt kallt hemma i Sverige så jag letade reda på en guide som kunde ta mig ut på en eftermiddagstur i Hong Kong! Jag tog tunnelbanan ca 20min från centrum och blev sedan upplockad av Steve på crosscountryhk.com! Bak på pick-up:en stod två cyklar - allt som behövs för en perfekt dag!
Vi hade planerat att åka till Tai Lam Country Park, där det finns en del anlagda Mountainbike-stigar. Området ligger förvånansvärt nära det så pulserande Hong Kong.

Otroligt skönt att slippa bylsa på sig underställ, mössa och tjocka handskar (och ändå frysa!). I början på eftermiddagen var det ungefär som när Svensk sommar är som bäst. Skuggan av träden gjorde cyklingen behaglig.


Vi cyklade längs en vattenreservoar och hamnade efter någon timme i något som en gång i tiden var en by men nu bara består av ett hus som även är mini-café.


Vi tog oss upp de värsta höjdmetrarna längs asfaltsvägar. Även om det är jämförelsevis svalt i Hong Kong nu så lackade svetten friskt!


Utsikt mot Kina (där jag är nu). Ca 250m över havet, 200m över vår startpunkt.


Snack-paus. Stigarna såg ut ungefär såhär, med lite lätt utförslut och lagom mycket stenar, bropassager och trappor.


Ungefär här lyckades jag göra en lättare vurpa ut i grönskan. =)


På väg tillbaka längs vattenreservoaren. Stigen var ljuvlig! Vissa bitar slingrade sig fram i tät bambuskog, fartupplevelsen var grym. =)

Bitvis gick det undan, stigarna bestod mestadels av hårdpackad lera. Det gällde att se upp i kurvorna då det kunde vara halt i dammet.


Fyra timmar senare började solen krypa ner i raskt takt. Lyckligtvis var vi rätt nära bilen nu.
Detta blev en dag jag sent ska glömma!

Jag gruvade mig en aningen på vägen till Hong Kong... För 13år sedan lyckades jag vurpa rejält på en guidad cykeltur på Kreta. Den gången innebar det att den andra semesterveckan fick tillbringas bredvid poolen med benet i bandage. Dagens tur blev en liten revanch på "cykla-utomlands". =)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Rakt från hjärtat. Gläds såååååå mycket med dej. Återkommer senare, pepparkakor i ugnen.

Anonym sa...

Vad skönt du är tillbaka på hotellet, kul med utflykt förstår jag. Mins 13 år tillbaks, lite halsgropstjänningar när jag läser och beundrar. Tjing tjong cykelstong

Anonym sa...

Inte meningen att jag skulle vara anonym, det blev bara så bråttom att ta pepparkakorna ur ugnen. Som du kanske förstår så kollas din blogg ett antal gånger per dag med hopp om något nytt. Var nästan på väg att ringa Linda och höra om allt var bra med dej. Kul att du hinner med något annat än jobb.

Anonym sa...

Hej älsklingen! Härligt med lite varmcykling! Jag har harvat med bilen idag. Bakluckan (ja, det är faktiskt bakluckan den här gången!) har kajkat ihop helt! Insåg en halvtimme innan vi skulle ner på match att den håller sej inte uppe alls. Skittung, fick knappt upp den med två händer ens, så idag har jag utfört fysisk aktivitet i sann Karl-Alfred anda, utan spenat dessutom! Plockade isär rullstolen, kämpade upp bakluckan med två händer, höll upp den med hand samtidigt som jag lyfte in rullstolen med den andra. Inte bara en utan f-y-r-a gånger. Inte konstigt att jag "tappade" bakluckan 3 tre gånger när vi väl va tillbaka igen. M undrade vad jag sysslade med...haha! Glad 1 advent på dej, imorrn ska jag pynta å göra lite julmysigt tills du kommer hem. Älskar dej massor! Puss puss!!

Anonym sa...

Jo, en sak jag glömde säga om bilen...vi MÅSTE byta ut fjädringen i de där pinnarna som SKA hålla upp bakluckan, det här går inte längre! (eller så skaffar vi en ny bil för förarbältet är ett enda rappel också!)

PUSS

Anonym sa...

Åh, vad roligt att läsa om din cykeltur! Härliga bilder också! Vädret ser en aning skönare ut än här hemma. Här är det slask, småregnigt och snötäcket blir mindre och mindre... Trist! Det är då det är tur att man har en bror som skriver glatt på sin blogg!! =)

Camilla sa...

Åhh..va härligt det såg ut med cykelturen och värmen...lite avis...vill ut och springa jag, men vädret säger mig annat iaf idag..regn regn och slask..bläää...nä nu längtar jag söderut där kanske man kan springa nu...;) Kram