Som "förrätt" fick vi in små bitar av rå oxbringa som vi själva fick steka på en lergryta med glödande kol. Egentligen var lergrytan med kolet rätt överflödig eftersom köttbitarna knappt hann få stekyta innan de hamnade på tallriken. DET köttet var definitivt det mest "blodiga" som jag ätit i mitt liv... men smaken var det inget fel på, smakade mycket bra!
Som någon typ av huvudrätt åt vi japansk nudelsoppa med bambu och fläskfile-bitar i. Otroligt gott (kan också bero på att klockan var åtta och vi åt lunch 12...).

Slutligen, sushi, det som var minst spännande. Ris inlindat i nori-alger. Smakade förvisso mycket bättre än tidigare varianter jag ätit.. men så jättespeciellt var det inte.
Japp Lina, såklart man måste lära sig att säga "hej" på kinesiska. Nu kan jag även säga "tack". Idag försökte de lära mig säga "fin flicka" på kinesiska, men jag tyckte inte att jag hade så stor nytta av det, så jag har redan glömt det. =)
På vägen från restaurangen spanade vi in ett köpcentrum där vi gick in i en mataffär (typ Konsum...) för att kika på grönsaker eftersom vi försökte utreda hur rättikan egentligen såg ut. Mitt bland all annan mat hittade vi några blå backar med djur. Ålar, sköldpaddor och paddor/grodor. Och nej, de var inte tänkta som husdjur...
1 kommentar:
Kul att se vad ni äter. ta med lite recept hem så får vi testa.
Hälsningar Marita Yngve
Skicka en kommentar