lördag 20 september 2008

En cykeltur i vår sköna natur!

Nu har det värsta av förkylningen äntligen släppt, är bara lite rosslig i halsen ibland. Då förra lördagens planerade tur blev inställd p.g.a. nämnda förkylning så var det läge att ta den nu istället. Vädret kunde inte ha varit bättre, strålande sol, svag vind och 17 grader i luften! Med den här turen som inspiration planerade jag en tur upp mot Bäcksjön som ligger ca 7km nordost om Ersboda. Runt hela sjön finns en stig, jag bestämde mig för att cykla den motsols eftersom jag hört att östra sidan var sämst och jag tänkte därför börja med den.
Jodå, det jag hört stämde, ibland var det nästna ingen stig och de spänger som en gång fanns hade ruttnat och låg i nivå med myrarnas mossa. Efter några blöta kilometer blev det bättre, jag stannade ett par gånger i de badvikar som finns, fikade och bara njöt av solen!
Vägen hem gick förbi Hjåggmark, Anumark och vidare in på "hundspåret" på Nydala.


På vägen från Ersboda upp mot Bäcksjön.


Vilopaus för både mig och cykel.


Ibland känns det skönt med skyltar, så man slipper hamna fel! ;)


Härliga höst! Badsugen?


Playa del Bäcksjön! Här är det nog rätt trevligt på sommaren.


22 sept: Kompletterar med en bedrövigt skakig filmsnutt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder! Du verkar ha haft en skön cykeltur!

AKO sa...

Aha! Jag traskade förbi en skylt nära Nydalasjön där det stod hundspår och jag tänkte faktiskt att det såg ut som en stig där en viss sorts cyklister brukar "härja". :) Min egen cykel tål bara vanlig terräng, men det skulle säkert kunna vara trevligt att cykla där annars. Finns det någon karta på nätet där man kan se hur det där hundspåret ser ut?