lördag 10 januari 2009

Jagådu!

I helgen är jag gräsänkling då Linda har åkt ner för att hälsa på Övikingarna. Ordet "gräsänkling" verkar förresten ha en annan innebörd än vad det används till i vanligt bruk. =)
Efter en seg morgon började dagens aktiviteter sakta snurra igång... Ambitionen var att kliva upp tidigt för en skidtur - tjena! Jag hann knappt få mig själv anständig innan mitt lunchbesök anlände =) Fam. Nordkvist var inbjuden på flyttlunch. Alltid lika kul att träffa dom, synd bara att det var så kort...
Lagom till att solen gått ner snörde jag på mig pjäxorna och begav mig till Gamlia, för ett par varv runt Stadsliden. Till min förvåning var spåren i mycket bra skick trots det centrala läget. Tyvärr var inte själva banläggningen så spännande... 3.7km-rundan består i princip av två långa uppförs- och två nerförsbackar. Nästa gång ska jag åka i dagsljus, så jag kan testa 10km SM-spåret som visst är mer kuperat.
Jo, just ja! Jag måste få tipsa om ett underbart program jag hittade: SportTracks heter det och fungerar som en träningslogg med massor av finesser. Bäst av allt är att det faktiskt är helt gratis!

Klicka på bilden för att se detaljerna!

I SportTracks kan man bland annat:
  • Skapa kategorier för olika aktiviteter (sporter t.ex.)
  • Skriva dagbok med tid/distans m.m. för de aktiviteter man utförd
  • Importera loggdata från GPS-klocka
  • Rita träningsrutter direkt på kartor (t.ex. Google maps/Eniro/hitta.se)
  • Min favorit - statistik! Det går att få statistik på det mesta; sträckor/tider/höjder/kaloriförbrukning/vikt/längd osv.
Skärmdumpen ovan visar en "aktivitet" där jag importerat GPS-data som en cykelkamrat loggat. Jag skulle ha önskat en GPS-klocka i Julklapp! (hmm... jag har en plan!)

3 kommentarer:

Camilla sa...

Coolt, kanske jag skulle prova på också, den där hemsidan. Behöver nånstans där jag kan skriva upp mina löptider...vill oxå ha en gpsklocka:)

Anonym sa...

Smart sida. Ska kolla in den. Hittade faktiskt en sida i lördags efter att ha varit på en joggingtur. Läste instruktionen till min pulsklocka och hittade denna sida http://loprundan.iform.se/ En väldigt enkel sida men jag tyckte det var bra att man kunde mäta upp hur lång en runda var. Man kunde förresten kolla hur kuperat det var också. Kanske något för dig och ditt spår?

Jonas sa...

*Förtydligande:* Man måste ladda ner SportTracks, det är alltså ett program man installerar. Det hade ju helt klart varit bättre om det varit en websida istället!