måndag 19 januari 2009

Ljushuvud

Äntligen ett par grader kallt och vindstilla - idag var det dags för årets premiärtur!
På med underställ, cykelbyxor, vindbyxor, t-shirt, tröja, vindjacka, reflexväst, mössa, handskar, skor och hjälm - sen var jag redo för 15km skoterspår och snöstig! Jag hade under en skidtur förra veckan sett ut en gångstig som ringlade sig fram genom hela gammliaskogen, tänkte att den borde vara cyklingsbar. Jodå, mycket riktigt var den det. Det flöt på riktigt bra, varken några djupdykningar i snön eller urspårningar i kurvorna. Efter drygt timme började tårna bli lite fuktiga och kalla, i övrigt höll jag mig förvånansvärt torr och varm.
Hjälmlampan fungerar riktigt bra, riktigt skoj hypnoseffekt i det lätta snöfallet dessutom.
Måste tillägga att bilden ovan visar det absolut smalaste partiet, i övrigt var det "skoterspårs-brett".

4 kommentarer:

Anonym sa...

"coola bilder, speciellt den där med dej"

Nu får du kommentera mitt inlägg också ;)
PUSS

Anonym sa...

Ja,en del ställer undan cykeln när snön kommer, andra kör på året runt och tar inte lite snö som nåt hinder. Ser faktiskt rätt mysigt ut i lampans sken.

Anonym sa...

Du har verkligen fastnat för trampandet! Kul med en passion! Men hur går det egentligen att cykla i snö? Slirar det? Och halkar inte däcken undan? Hur bär du dig åt? Kan du inte skriva om vad man ska tänka på när man cyklar i vinterlandskap? Oj, vad många frågor. Tänkte bara säga att det är kul med dina täta uppdateringar!

Anonym sa...

Håller med Linda, coola bilder! Jag tänker mig att det ska vara svårt att ta kort på sig själv i den vinkeln, men du verkar klara det finfint. :)