torsdag 12 februari 2009

Övervakad

Efter en lång otålig väntan dök den äntligen upp, min GPS-klocka som jag fick i Julklapp av min älskade älskling! I tisdags gjordes första testet, ett par varv på Gimonäs skidspår. Jag var sen från jobbet, stressade ihop middag, skyndade till skidspåret för att sedan hinna hämta Linda när hon tränat klart. Den kombinationen gjorde att jag inte helt kom överens med programvaran när jag kom hem igen... inget bra första intryck alltså.
För det första så gav Garmins egna programvara inget bra första intryck. Installationen var snygg och fin, till och med på svenska men programmet vägrade att starta. Eftersom det var fler än jag som haft samma problem tog det inte lång tid att hitta en lösning på diverse forum.
I desperationen hade jag redan hunnit testa SportTracks men lyckades inte få fram de diagram jag ville se.

Men idag gick det bättre! (tisdagens irritation berodde givetvis på ett fel som satt ungefär 50cm från tangentbordet...) Att importera data direkt från klockan till SportTracks var busenkelt, likaså att visa statistik över skidrundorna. Garmin Training Center ger jag inte mycket för, SportTracks är bättre på i stort sett alla punkter. Ett par varv på Nydala resulterade i nedanstående diagram:

Klicka för tydligare bild.

Genom att markera ett område som jag gjort i bilden ovan visas data för ett specifikt avsnitt. Markeringen visar en av de längre utförsbackarna. 310m lång, medelhastighet på 23,29 och en fallande snittpuls på 160bpm.
Samtidigt som man markerar i diagrammet så rödmarkeras den aktuella sträckan på kartan:
Klicka för tydligare bild.

1 kommentar:

Esmeralda sa...

Oj! att du orkar...skulle jag aldrig göra... :S
Sambot hälsar tillbaka ;)